Επιλογή Σελίδας

2014-2015 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓ.ΙΩΑΝ.ΡΕΝΤΗ

Δευτέρα 6.10.2014: Πραγματοποίηση δραστηριοτήτων στο σχολείο για την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Πέμπτη 16.10.2014: Πραγματοποιήθηκε ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης της Διεύθυνσης Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο». Η παρουσίαση έγινε από τον προϊστάμενο της  Διεύθυνσης Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και από ειδικά καταρτισμένους αξιωματικούς με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και εκπαιδευτικών βίντεο. Την παρουσίαση παρακολούθησαν μαθητές της Α τάξης που έχουν επιλέξει το μάθημα «Εφαρμογές Πληροφορικής»

Τρίτη 4.11.2014: Εργαστήριο του ΑΚΜΑ με καθηγητές και μαθητές στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio

Πέμπτη 6.11.2014: Εργαστήριο του ΑΚΜΑ με καθηγητές και μαθητές στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio. Στο εργαστήριο συμμετείχε η σχολική σύμβουλος Δρ.Μπεχλικούδη Δήμητρα

Πέμπτη 13.11.2014: Πραγματοποιήθηκε σχολικός περίπατος στο ΚΕΠ Λαυρίου και στην Ι.Μονή Παναγίας Παντανάσσης Κερατέας

Τρίτη 18.11.2014: Στις 18.00 μμ πραγματοποιήθηκε στο σχολείο συνάντηση της κ.Παπαματθαίου από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νικαίας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη με γονείς μαθητών σε συνέχεια περσινής συνεργασίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio.

Σάββατο 6.12.2014: Συμμετοχή μαθητών του σχολείου στον τοπικό διαγωνισμό EUSO 2015. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές κ. Βαραμογιάννης και Ασλανίδης.

Δευτέρα 8.12.2014: Αναχώρησε η Γ τάξη του σχολείου για πενταήμερη εκδρομή στα Μετέωρα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λίμνη Πλαστήρα, Ελάτη, Περτούλι.

Παρασκευή 19.12.2014: Στις 12.00 μμ ο κ. Γάτσιος, φυσικός και τέως υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ν.Σμύρνης παρουσίασε ομιλία και βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Από τη φύση, στη σκέψη στην επιστήμη. Από την κλασική Μηχανική στη Θερμοδυναμική». Την ομιλία παρακολούθησαν Σχολικοί Σύμβουλοι, καθηγητές από άλλα σχολεία και πολλοί μαθητές του σχολείου μας.

Δευτέρα 2.2.2015: Πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της ομάδας μαθητών που συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα Crocus στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας.

Πέμπτη 12.2.2015: Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Πολιτιστικών «Φιλαναγνωσία» η οποία διοργανώθηκε από τη Δευτεροβάθμια Δ/νση Πειραιά δια της υπευθύνου τομέα Πολιτιστικών κ.Ανθής Γουρουντή  με τη συμμετοχή του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας του ΑΤΕΙ Αθήνας, του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και την συνδρομή των Σχολικών Συμβούλων φιλολόγων Δρ.Κουμπάρου Χρυσάνθης και Δρ.Πεσκετζή Μαρίας και αγγλικής Δρ.Μπεχλικούδη Δήμητρας.

Δευτέρα 16.2.2015: Στο σχολείο πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για θέματα διδακτικής και αξιολόγησης στα μαθήματα φυσικών επιστημών για εκπαιδευτικούς ΠΕ04 ΕΠΑΛ και ΓΕΛ του πρώην 4ου Γραφείου με την εποπτεία των Σχολικών Συμβούλων Δρ. Στεφανίδη Κων/νου και Δρ. Δίτσιου Μαλαματής.

Παρασκευή 20.2.2015: Πραγματοποιήθηκε περίπατος του σχολείου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Η Β τάξη παρακολούθησε πολιτιστικά προγράμματα σχετικά με τον πεζόδρομο του Πικιώνη και την αρχιτεκτονική των κτηρίων της Πλάκας.

Δευτέρα 9.3.2015: Στο τμήμα Β1 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο δημιουργικής γραφής από τον κ.Γιάννη Παπαγιάννη, εκπαιδευτικό και συγγραφέα.

Πέμπτη 12.3.2015: Οι μαθητές της Γ τάξης παρακολούθησαν ομιλία του κ. Διαμαντόπουλου Γεωργίου, Δ/ντή του ΙΕΚ Πειραιά με θέμα: «Ένα παράθυρο στην επαγγελματική κατάρτιση-ενημέρωση  μαθητών και καθηγητών για το προφίλ των επαγγελματικών ειδικοτήτων- προοπτικές».

Πέμπτη 19.3.2015: Οι μαθητές του τμήματος επιλογής ΑΟΘ της Γ τάξης συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους κ. Αλέξη Σπύρου επισκέφτηκαν την ΑΣΟΕΕ όπου παρακολούθησαν παρουσίαση των τμημάτων της σχολής από καθηγητές. Στο τέλος συμμετείχαν σε συζήτηση με συλλόγους αποφοίτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 20.3.2015: Εγκαινιάσθηκε η βιβλιοθήκη του σχολείου μας η οποία πήρε τιμής ένεκεν το όνομα των εκλιπουσών καθηγητριών του σχολείου, Ευγενίας Παναγιώτου και Βασιλικής Παρασκευά.

Πέμπτη 26.3.2015: Αναχώρησαν οι μαθητές της Α και της Β τάξης για τριήμερη εκδρομή στο νομό Μεσσηνίας.

Τρίτη 21.4.2015: Οι μαθητές της Γ τάξης παρακολούθησαν ομιλία του σχολικού συμβούλου Κων/νου Καλτσά με θέμα: «Μετά το Λύκειο ΤΙ;»

Πέμπτη 23.4.2015: Οι μαθητές της φωτογραφικής ομάδας του σχολείου επισκέφτηκαν τους σιδηροδρομικούς σταθμούς Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Ρουφ. Τους μαθητές συνόδευσαν ο υπεύθυνος καθηγητής της φωτογραφικής ομάδας, κ. Παντούλας και η κ. Αλιγιζάκη.

Παρασκευή 24.4.2015: Οι καθηγητές του σχολείου, κ. Ασλανίδης Α. και Μαράντης Σ. παρουσίασαν στους μαθητές της Α και Β τάξης αλλά και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου τον τρόπο διδασκαλίας των ερευνητικών εργασιών.

Κυριακή 3.5.2015: Οι μαθήτριες της Α τάξης Μακράκη Νάντια και Μοτσοβολέα Δήμητρα συνοδευόμενες από την καθηγήτρια κ.Παναγιωτοπούλου Α. αναχώρησαν για επίσκεψη στο μνημονικό τόπο του Άουσβιτς. Οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο πολιτιστικό πρόγραμμα Crocus του σχολείου, διακρίθηκαν στο διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο για το Ολοκαύτωμα.

Τετάρτη 6.5.2015: Οι μαθητές της Α και Β τάξης παρουσίασαν τις ερευνητικές τους εργασίες σε εκδήλωση που οργανώθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Δευτέρα 11.5.2015: Πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το 4ο Φεστιβάλ Χορού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Τρίτη 12.5.2015: Μαθητές της Α και Β τάξης συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα στον προαύλειο χώρο του σχολείου με πρωτοβουλία των καθηγητών κ.Μαγγίνη Δ. και Σέττα Σ. έκαναν αστροπαρατήρηση με δύο τηλεσκόπια τα οποία ευγενικά παραχώρησε ο Σύλλογος Αστροπαρατηρητών.