Επιλογή Σελίδας

Πέμπτη 1.11.2012. Επίσκεψη της κ. Leah Martin μετά της συμβούλου κ.Μπεχλικούδη  και ομιλία στους μαθητές της Α και της Β τάξης με θέμα: «Extraordinary Women from the Ancient Times in the New Century».

Παρασκευή 16.11.2012. Εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Παρέστη η κ.Ζαφειρία Λαυρεντιάδου η οποία δώρισε στους 4 αποφοίτους του σχολείου μας με το μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης από ένα φορητό υπολογιστή. Επίσης η κ.Λαυρεντιάδου δώρισε στο σχολείο έναν φορητό υπολογιστή και έναν βιντεοπροβολέα.

Τρίτη 20.11.2012. Τα τμήματα θεωρητικής κατεύθυνσης του σχολείου παρακολούθησαν ομιλία του Δρ.Μπιον Λοβέν, Δανού αρχαιολόγου, υπεύθυνου του Zea Harbour Project και του συνεργάτη του κ.Π.Αθανασόπουλου. Ο τίτλος της ομιλίας ήταν «Αρχαίος Πειραιάς: τα λιμάνια της δημοκρατίας»

Τετάρτη 21.11.2012. Διδακτική επίσκεψη της Β τάξης στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Αναχώρηση ομάδας καθηγητών μαζί με τη σύμβουλο κ.Μπεχλικούδη για Ρουμανία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio.

Πέμπτη 22.11.2012. Οι κ. Marina Jovanovic και Ν.Τριανταφύλλου, μέλη του φοιτητικού μη κερδοσκοπικού εθελοντικού διεθνούς οργανισμού AIESEC σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά πραγματοποίησαν ομιλία στους μαθητές της Β τάξης στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας με θέμα: «Πράσινη Επιχειρηματικότητα»

Πέμπτη 29.11.2012. Είκοσι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου συμμετείχαν σε αγώνα μπάσκετ που διεξήχθη στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά στο πλαίσιο της 9ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μπάσκετ Special Olympics 2012.

Σάββατο 8.12.2012. Το σχολείο συμμετείχε στο διαγωνισμό EUSO 2012 στο ΕΚΦΕ Νίκαιας. Ανάμεσα στους 24 συμμετέχοντες κατέλαβε την 11η θέση.

Σάββατο 15.12.2012. Οι μαθητές του τμήματος Β3 κατέκτησαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του προγράμματος INTER.E.ST. με το project «Πράσινη Επιχειρηματικότητα». Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Δευτέρα 17.12.2012. Πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο στο πλαίσιο του Comenius Regio με τις ψυχολόγους του ΑΚΜΑ (Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου) κ. Γιούργη Μαρία και Ισαριώτη Κων/να.

Τρίτη 22.1.2013. Διδακτική επίσκεψη τριών μαθητών της Α τάξης στο Ίδρυμα αναπήρων Αγίων Αναργύρων. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές κ.Α.Ρασιώτη και Σ.Σέττα πήραν συνέντευξη από τον κ.Μερκούρη Αναστάσιο.

Πέμπτη 24.1.2013. Επίσκεψη στο ΑΚΜΑ καθηγητών του σχολείου που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius Regio.

Παρασκευή 25.1.2013. Άφιξη στο σχολείο μας των Ρουμάνων εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio. Παρουσιάστηκαν  εργασίες σχετικά με την πορεία του προγράμματος και ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές του σχολείου μας. Στη συνέχεια οι Ρουμάνοι καθηγητές επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και παρακολούθησαν ομιλία του Δανού αρχαιολόγου Μ.Λοβέν.

Δευτέρα 18.2.2013. Πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου ομιλία από τις ψυχολόγους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, κ. Ε. Παπαματθαίου, Δ. Αγγελοπούλου και Ε.Γιαλαμά  με θέμα «Ο γονιός του σήμερα. Νέες δεξιότητες». Στην ομιλία παρευρέθη η σύμβουλος κ.Μπεχλικούδη και γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.

Τετάρτη 13.3.2013. Οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης της Γ τάξης παρακολούθησαν ομιλία του Παναγιώτη Καποδίστρια, ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα, με θέμα «Δημιουργική γραφή-το έξυπνο γράψιμο».

Τετάρτη 20.3.2013. Οι μαθητές της Α2 τάξης παρακολούθησαν ομιλία του Σπυράτου Αθανάσιου, εκπροσώπου των «Γιατρών χωρίς Σύνορα», με θέμα «Εθελοντισμός». Η ομιλία έγινε στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας «Αξίες ζωής στην εκπαίδευση».

Τετάρτη 27.3.2013. Οι μαθητές της Α2 τάξης παρακολούθησαν ομιλία του Δημ.Σπύρου, σεναριογράφου και σκηνοθέτη της ταινίας «Ο Ψύλλος». Η ομιλία έγινε στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας «Αξίες ζωής στην εκπαίδευση».

Παρασκευή 5.4.2013. Αναχώρηση μαθητών του σχολείου για τριήμερη εκδρομή  στην Αργολίδα (Ναύπλιο- Μυκήνες- Επίδαυρο- Πόρτο Χέλι- Σπέτσες) στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος με θέμα «Φωτογραφική Τέχνη- ανθρώπινη δραστηριότητα».

Δευτέρα 15.4.2013. Βιωματικό εργαστήριο των ψυχολόγων του ΑΚΜΑ με μαθητές της Α3 τάξης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio.

Δευτέρα 22.4.2013. Δεύτερο βιωματικό εργαστήριο των ψυχολόγων του ΑΚΜΑ με μαθητές της Α3 τάξης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio.

Τρίτη 23.4.2013. Αναχώρηση ομάδας καθηγητών μαζί με τη σύμβουλο κ.Μπεχλικούδη για Ρουμανία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio.

Τρίτη 14.5.2013. Το σχολείο μας φιλοξένησε το Φεστιβάλ χορού που διοργάνωσε το τμήμα Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Δευτέρα 17.6.2013. Εκπαιδευτική συνάντηση των καθηγητών του σχολείου με ομάδα ψυχολόγων του ΑΚΜΑ. Θέμα της συνάντησης «Η αξιοποίηση της ομάδας στην κρίση».

Τρίτη 18.6.2013. Πρώτη μέρα εργασιών βιωματικού εργαστηρίου  στο οποίο συμμετείχαν Ρουμάνοι καθηγητές και καθηγητές του σχολείου μας. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε από τους ψυχολόγους του ΑΚΜΑ και είχε θέμα «Ενισχύοντας τις συνδέσεις : Πρόληψη και ένταξη στη σχολική κοινότητα».

Τρίτη 18.6.2013. Το σχολείο μας φιλοξένησε την τελετή λήξης του θεματικού δικτύου σχολικών πολιτιστικών προγραμμάτων «Οδυσσέας-Οδύσσεια: Από την Ιθάκη στην Ιθάκη» της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Εκτέθηκαν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας μαθητών των σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Τετάρτη 19.6.2013. Δεύτερη μέρα εργασιών βιωματικού εργαστηρίου  στο οποίο συμμετείχαν Ρουμάνοι καθηγητές και καθηγητές του σχολείου μας. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε από τους ψυχολόγους του ΑΚΜΑ και είχε θέμα «Ενισχύοντας τις συνδέσεις : Πρόληψη και ένταξη στη σχολική κοινότητα».

Πέμπτη 20.6.2013. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου οργάνωσε γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της Γ τάξης. Παρευρέθηκε ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη κ.Ιωακειμίδης.