Επιλογή Σελίδας

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 το σχολείο μας συμμετείχε στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου. Η ομάδα του σχολείου με το όνομα «Rediscover» συμμετείχε στην κατηγορία Open Λυκείου με θέμα «Έξυπνες Πόλεις» και κατάφερε να προκριθεί στις 23 καλύτερες ομάδες του διαγωνισμού.

Η κατασκευή με την οποία έλαβε μέρος η ομάδα μας στον διαγωνισμό ήταν ένα αυτόνομο και ηλεκτροκίνητο λεωφορείο, με όνομα BitBus, που έχει τη δυνατότητα να περνά πάνω από τα άλλα οχήματα με σκοπό τη μείωση της κίνησης στους δρόμους. Τα παιδιά που συμμετείχαν και οι επιβλέποντες εκπαιδευτικοί κατάφεραν κάτω από δύσκολες συνθήκες και μετά από πάρα πολλή δουλειά να ετοιμάσουν ότι ήταν απαραίτητο για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό (Συναρμολόγηση και Προγραμματισμός του Ρομπότ EV3, Κατασκευή Μακέτας, Διαφημιστικό Video, Portfolio Ηλεκτρομηχανικής Κατασκευής, Business Portfolio, Έρευνες κ.α).

Στην ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου μας: Ιάσονας Μανούσος, Δέσποινα Λαγού, Αντώνης Φόνσος, Γιάννης Μαστορόπουλος, Αλκιβιάδης Μπαμπέ (Α’ Λυκείου), Σωτήρης Ντάνης, Κώστας Μεταξάς και Κώστας Μουρτίδης (Β’ Λυκείου). Προπονητές της ομάδας ήταν ο κος Διονύσης Αναγνωστόπουλος και ο κος Σωτήρης Μαράντης.