Επιλογή Σελίδας

      Ο Καποδίστριας Παναγιώτης είναι παλιός μαθητής του σχολείου μας, ηθοποιός, σεναριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ιδιοκτήτης της σχολής Tabula Rasa για συγγραφή σεναρίων, κλπ.

      Ήρθε στο ΓΕΛ Ρέντη στις 13-3-13 σε προεγκριμένη συνάντηση με τους μαθητές της Θεωρητικής κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου με θέμα “Δημιουργική γραγή – Το έξυπνο γράψιμο“.

      Στο πλαίσιο της συνάντησης, η μαθήτρια Κόρα Άλμα πήρε την παρακάτω συνέντευξη:

13-3-2013

1.Γιατί αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός και σεναριογράφος?

Η πρώτη μου λέξη ήταν ??Θέατρο??. (γέλια) Μάλλον είχα καλλιτεχνικές ανησυχίες από μικρός και αποφάσισα να τις ακολουθήσω. Ως ηθοποιός, μπορώ να μιλάω στην ψυχή των θεατών και ως σεναριογράφος στο μυαλό τους.

2.Από τους ρόλους που έχετε ενσαρκώσει  ή που έχετε γράψει εσείς ο ίδιος, υπάρχει κάποιος που να σας άρεσε περισσότερο? Αν ναι, γιατί?

Λάτρεψα το Σωκράτη στην ??Αρχαία Πεθερά?? γιατί ήταν ένα σενάριο για το οποίο διάβαζα 4 μήνες (με την βοήθεια της καθηγήτριάς μου κυρίας Παρασκευά) περί της αρχαίας Ελλάδας και προσπάθησα να δώσω μια νέα  οπτική στην αρχαιοελληνική ιστορία μας.

3.Ποια συναισθήματα κυριαρχούν μέσα σας μετά από το τέλος κάθε έργου? Και τι σας εμπνέει να γράφετε τα έργα σας?

Καταρχάς, είμαι περήφανος γιατί ποτέ δεν ένιωσα την αποδοκιμασία του κοινού. Τους σέβομαι τους θεατές. Η έμπνευση μου έρχεται σε σχέση με αυτά που θέλω κάθε φορά να πω στο κοινό. Το θέμα που θέλω να ??σχολιάσω??. Η έμπνευση έρχεται λοιπόν από την καθημερινότητα. Την πραγματική ζωή.

4.Σας  έχουμε γνωρίσει ως ηθοποιό, σεναριογράφο, σκηνοθέτη, παραγωγό, δάσκαλο υποκριτικής και σεναρίου. Ποια από τις ιδιότητές σας αγαπάτε  περισσότερο και γιατί;

Την επόμενη που θα έρθει. Είμαι ανήσυχο και δεν ηρεμώ με τα παλιά δεδομένα. Αν παρόλαυτά θα έπρεπε να επιλέξω κάτι από τα περασμένα, θα ήταν ηθοποιός, γιατί αυτή ήταν η έναρξη μου και σε αυτό τα χρωστάω όλα.

5.Σε ποια ηλικία αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο της υποκριτική και του σεναρίου? Και σε τι ηλικία γράψατε το πρώτο σας έργο?

Το πρώτο μου έργο το έγραψα στα 12. Μυθιστόρημα και καλά. Ακόμα το έχω. Ενδιαφέρον αλλά ζω την ηλικία των 12. Στο χώρο της υποκριτικής μπήκα στα 18, ακριβώς μετά από το σχολείο.

6.Τι συμβουλή θα δίνατε στους νέους που έχουν ως όνειρο τους την υποκριτική ή τη σεναριογραφία?

Να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να μην σταματήσουν αν χαμογελάνε.

7.Έχετε δημιουργήσει το «TABULA RASA». Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό.

Είναι η πρώτη σχολή δημιουργικής γραφής, αναγνωρισμένη από το κράτος και δημιουργήθηκε από την ανάγκη μου να βοηθήσω τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη συγγραφή(σεναρίου, θεατρικού έργου, μυθιστορήματος, κ.λπ.) μιας και εγώ όταν ζήτησα βοήθεια από κάποιους ανθρώπους του χώρου δεν μου την έδωσαν.

Είμαστε λοιπόν εδώ για να βοηθήσουμε τον κόσμο ??να γράψει τη δική του ιστορία?? http//www.tabula.gr